TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

MotoMe Aflevering 34

De eenzame dragracer, Kenny’s kleuren, Storm op stoom en Energica’s op Texel

Zo, genoeg bijgekomen van alle vakantieperikelen? En weer heerlijk thuis in afwachting van herfstkleuren en vorst aan de grond? Nou, hoog tijd dus voor de tweede helft van MotoMe’s seizoen 2016. Met daarin:

Energica Ego & Eva: stille kracht

Zou de Energica Ego het motorblok van een Panigale, RSV, whatever in zich herbergen, werd de machine unaniem toegejuicht. Maar de machines uit Modena, de Italiaanse Motor Valley, hebben een elektrische krachtbron, goed voor hele vlammende prestaties. Maar hoe ver kom je er mee? De 2J’s van MotoMe (Joost & Jaap) togen van Mokum naar Texel via laadstations, natuurschoon en plaatselijke horeca. It’s electrifying!

Herman Jolink: de essentie van topsport

De overeenkomst tussen Jorge Lorenzo en Herman Jolink? Ze bedrijven topmotorsport op het hoogste niveau. Hier houdt ook direct iedere overeenkomst op. De 62-jarige ijzervreter uit Doetinchem is meervoudig Europees kampioen dragrace op een overjarige, onderbemeten Ducati. Authentiek, eigenzinnig prachtmensch Jolink is iedere pretentie vreemd en strijdt als een Don Quichotte tegen zijn concurrenten en onzinnige show. We troffen de eenzame strijder tijdens de Quartermile op Drachten en merkten dat zelfs híj zijn geduld kan verliezen.

Yamaha XSR900 60th Anniversary

Kenners weten aan de hand van Triumph-, MV Agusta- en Benelli-modellen dat een driecilinder het ideale, temperamentvolle compromis vormt tussen een twin en een viercilinder-in-lijn. Gelukkig nam Yamaha (pas) enige jaren geleden de handschoen op om triples te gaan bouwen. Het succesnummer heet XSR900 en in de fameuze Kenny Roberts ‘speedblock’-kleur is de machine om op te vreten. Bartholomeus liet zich verleiden en benevelen door dit feestnummer.

Geen V-Strom maar een E-Storm!

Als clubje TU Eindhoven-studenten in twee jaar tijd een elektrische motorfiets bouwen waar in tachtig dagen de aarde gerond mee moet worden: het verhaal leest als een jongensboek. 14 augustus jongstleden klonk het startschot voor de Storm Wave onder massaal toegestroomd hooggeëerd publiek. Waaronder het wakkere duo Overzee en cameraman Tante Roelie dat - na een bijna doorwaakte nacht op BMW’s Pure & Crafted Festival in Berlijn - moeiteloos de weg naar Eindhoven wist te vinden.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
BMW
Bridgestone
MACNA
Difi
Indian
Ik wil van mijn motorfiets af
TT Circuit Assen
Arai
Kawasaki
Bayard
Dane
Kushitani
Nolan
Caberg
Ducati
Husqvarna
Honda
Bovag
Harley-Davidson
KNMV
KTM
Suzuki
Schuberth
Triumph
MotoPort
Aprilia
HJC
Moto Guzzi