TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

MotoMe Aflevering 35

BMW's Schrambler, Ducati's verschoppelingen, een bizarre V8 en energieke Energica's (2)

Boeren, Jorge Lorenzo, bejaarden en alle overige mensen: ze blijven maar klagen over het weer. Nee, dan wij motorrijders! Nooit een onvertogen woord als het kwik tot boven de 48 graden Celsius stijgt of het water aan onze lippen en edele delen staat. Wat hebben wij klimaatveranderaars voor deze MotoMe in petto?

BMW Scrambler: met glans van de schans

Je kent Garnisch-Partenkirchen ongetwijfeld als het oord waar nog half beschonken skispringers zich op nieuwjaarsdag in de diepte storten onder het motto: dan liever de lucht in! Wij van MotoMe gingen op die locatie door een diepe depressie, een lage drukgebied welteverstaan, bij het rijden van BMW’s nieuwste R nineT, de Scrambler. Maar na regen kwam dan toch nog wat zonneschijn voor het beter all weather-gevoel.

Ducati ST-serie: nieuw voor 2017!

Pardon? Een ST2, 3 en 4 voor het nieuwe motorjaar? Nee joh, de sporttoermodellen hebben een jaar of tien geleefd zonder eclatant succes. Iedereen ging toentertijd namelijk blind voor de 996, 998 en Monster. Niettemin kennen de Verloren Zonen een hechte liefhebbersclub, heren en dames die gewoon echt willen rijden zonder karakterloos elektromotorgevoel of fluo veiligheidskleding. Een mooie club mensen kwam samen en een hernieuwde kennismaking met de Ducati ST3S zorgde voor een opmerkelijke conclusie…

Vanguard V8: loose fit Guzzi

De nominatie voor meest krankzinnige passiemachine van het jaar hebben we al binnen; de Vanguard Moto Guzzi V8. Niet dat deze aangedreven wordt door een achtcilinder, maar de 1400 cc V-twin moet wel herinneren aan de racer uit de mid jaren vijftig. In Keulen hoorde men het donderen, zo bizar rijdt deze door Numbnut Motorcycles omgebouwde straatracer. Fuck off de luxe, als het ware.

Energica’s op Texel (2)

Joost en Jaap beleven de ‘geneugtes’ van een heus stekkermoment en suizden met stille kracht over het grootste Waddeneiland. Deel twee van de Energica Ego en Eva ofwel: hoe je lange(re) afstanden niet per definitie hoeft te schuwen om voor je plezier en met de juiste vakantie-instelling ergens naar toe te gaan.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Schuberth
Kawasaki
Caberg
KTM
Kushitani
Aprilia
Arai
Ducati
Difi
Bayard
KNMV
Bridgestone
Moto Guzzi
HJC
Dane
Indian
Bovag
Husqvarna
Harley-Davidson
Nolan
Triumph
Honda
BMW
Suzuki
MotoPort
MACNA
Ik wil van mijn motorfiets af
TT Circuit Assen