TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

MotoMe aflevering 51

Een Retroracer, De Grote Verbouwing en ‘Yes We Can-Am?'

Waar kijk je liever naar, Postbus 51 of MotoMe 51? Mocht je voorkeur uitgaan naar de tweede optie, dan val je mooi met je harige neus in de boter. Heel veel afwisselender kan een motorprogramma namelijk niet zijn, sterker nog: we voegen als klap op de vuurpijl nog een wiel toe aan onze tweewielpassie. Degenen die nu onmiddellijk door willen zappen naar Postbus 51, kunnen we geruststellen: er valt genoeg te tweewielen, en hoe!

BMW R nineT Racer: boxer aan de race

BMW blijft ‘The Good Times’ laten rollen. De R nineT-serie geniet inmiddels zoveel populariteit dat de Duitse grootmacht deze retrolijn blijft uitbreiden. De meest recente aanwinst is de machine met de - bepaald niet bescheiden - toevoeging ‘Racer’. In tegenstelling tot de HP4 Race mag deze boxer wél de openbare weg op, reden genoeg om Bart met dit gave strijkijzer naar bochtige oorden te sturen.

Koning Zelfbouw: van meuk tot magistraal

Enige jaren geleden adopteerde Goos Bos van MotoPort Hengelo een evenement van de MotoRai uit de jaren zeventig: Koning Zelfbouw. De ombouwpraktijken van motorfietsen bestonden toen niet uit de laffe vervanging van de knalpijp of eenvoudige toepassing van gietwielen, maar met een complete makeover van allerhande merken en onderdelen. Dus wij naar de meest recente Koning Zelfbouw om ons te verbazen over de diversiteit aan ‘ombouwsels’. En stiekem hadden Bart en Joost een Koningin Zelfbouw als winnaar…

Can-Am Spyder F3-S: zin in een trio

Volgend jaar viert de Can-Am Spyder alweer zijn tiende verjaardag, al zijn het concept en de modellenlijn uiteraard constant verfijnd. Inmiddels draaien alle modellen op een vette 1.3 liter driecilinder en hebben elektronische vangnetten hun intrede gemaakt. Om niet beperkt te zijn tot het eentonige vaderlandse wegennet, stuurde Overzee zich drie dagen lang wezenloos in Portugal met de vraag in gedachten: zou ik m’n motorfiets voor deze driewieler inruilen?

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Arai
MACNA
Bayard
Ik wil van mijn motorfiets af
Kushitani
KTM
HJC
Suzuki
Aprilia
Bovag
Husqvarna
Caberg
Nolan
Indian
Ducati
Honda
Difi
Harley-Davidson
Schuberth
KNMV
MotoPort
BMW
Kawasaki
TT Circuit Assen
Dane
Triumph
Moto Guzzi
Bridgestone