TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Nieuw, Harley-Davidson Road King Special 2017

De klassieke Harley-Davidson Road King is nog lang niet uitgewerkt. Want op hetzelfde model, met wat aanpassingen, weet Harley er ook een fraaie bagger van te maken. Met het nieuwe Milwaukee-Eight blok.

De Road King Special is, zoals de naam al suggereert, een speciale serie die door het Milaukee-Eight blok met 8 kleppen zorgt voor een nog prettiger rijervaring. Klinkt als foldertekst, maar iedereen die wel eens op een Road King heeft gereden geeft hoog op van de luie manier waarmee je er mee toert, want veel koppel. De 8 klepper zorgt voor nog meer lucht in de cilinder, waardoor de verbranding efficiënter wordt met als gevolg 11% meer koppel vergeleken met het voorgaande blok. Daarbij accelereert de motor beter.

Stilistisch volgt de Road King Special de traditionele lijnen van de bagger, met afhangende koffers, lage zit en veel zwart. Maar wat ‘m vooral onderscheidt, is het Ape Hanger stuur.

De stijlverandering had ook consequenties voor het rijwielgedeelte, die is voorzien van de Double Bending Valve voorvork. Harley zegt dat deze vork de prestaties heeft van een race-stijl cartridge vork die lineair dempende eigenschappen combineert met een laag gewicht.

De Road King Special is leverbaar in vier kleuren: Vivid Black, Charcoal Denim, Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom Olive en Gold. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Caberg
Kawasaki
MACNA
BMW
Arai
Moto Guzzi
HJC
Triumph
Kushitani
Schuberth
TT Circuit Assen
Husqvarna
Aprilia
Ducati
Honda
Harley-Davidson
Nolan
Indian
KTM
Dane
Bovag
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
MotoPort
Difi
Bayard
KNMV
Bridgestone