TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Hoe kan het Harley-Davidson/Alta Motors nageslacht eruit zien?

Nu Harley-Davidson heeft bekendgemaakt dat het investeert in de elektrische motorfabrikant Alta Motors kun je wachten op de eerste concepts.

Voor Carbon Projects is de samenwerking tussen Harley-Davidson en Alta Motors de start van een serie elektrische street trackers. En door het erfgoed van Harley te gebruiken op het Redshift platform van Alta staat er toch wel iets heel aardigs op de wielen.

Alta Motors heeft in 2017 - op de One Moto Show in Portland, Oregon - al eens een street tracker voortgebracht waaraan de Redshift ten grondslag lag.

Beide concepts gebruiken hetzelfde rijwielgedeelte en dezelfde elektrische aandrijving. De wielmaten zijn ook gelijk: 19 inch zowel voor als achter.

De concept van Alta Motors kenmerkt zich door een zeer Spartaans, minimalistisch uiterlijk. Die van Carbon Projects zoekt het meer in een traditionele benadering. Het model heeft veel van een slanke caféracer.

De vraag is of de samenwerking tussen Harley-Davidson en Alta Motors ook tot dergelijke modellen kan leiden.

Ondertussen ontwikkelt Alta Motors rond de Redshift street tracker al wel wat plannen. Het recente debuut van de MXR-crossmotor zou de vaart weleens uit die ontwikkeling kunnen halen, omdat er ook enduro’s en supermoto’s op basis van het Redshift platform op stapel staan.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Moto Guzzi
Difi
HJC
KNMV
Bayard
Kawasaki
Kushitani
Husqvarna
KTM
Suzuki
Caberg
Harley-Davidson
MotoPort
Dane
Ik wil van mijn motorfiets af
Arai
Nolan
Schuberth
BMW
Bovag
MACNA
Indian
Aprilia
Honda
Ducati
Triumph
Bridgestone
TT Circuit Assen