TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

LMW-techniek Yamaha Niken voor dummies

Over schoonheid kun je twisten, maar de Yamaha Niken is een van de meest intrigerende motoren van de afgelopen eeuw. Het is echt een motor om naar uit te kijken, want hoe rijdt de Niken eigenlijk?

De Yamaha Niken is wat je een driewieler kunt noemen, maar die omschrijving dekt de lading niet. In goed Nederlands is Leaning-Multi-Wheel een betere, want inderdaad: de voorwielen hangen mee in de richting van de bocht. Je zoet meteen dat de Yamaha-technici het maar wat druk hebben gehad om alles volgens plan te laten functioneren. Elegant is het misschien allemaal niet, maar vanuit en technisch perspectief is het een fascinerend huzarenstukje dat Yamaha heeft gepresteerd.

Hoe de techniek werkt waardoor de Yamaha Niken ondanks het extra voorwiel leunt, stuurt en beweegt als een motor, wordt in de video goed en begrijpelijk uitgelegd.

Gelukkig heeft Yamaha de tijd genomen om duidelijker te verklaren alle technologie die is gebruikt om de Niken te laten leunen, sturen en bewegen als een motorfiets … ondanks dat er een extra wiel aan de voorkant zit.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Moto Guzzi
Kushitani
Difi
Caberg
Ik wil van mijn motorfiets af
Harley-Davidson
Kawasaki
Schuberth
Bridgestone
Ducati
KTM
HJC
BMW
Dane
TT Circuit Assen
MotoPort
Nolan
Suzuki
Indian
MACNA
Arai
Aprilia
Bovag
Triumph
Honda
KNMV
Husqvarna
Bayard