TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 


Tracer Tracks

Frank’s gedenkwaardige Zeelandroute

Echte motorweggetjes zijn schaars in Zeeland. Nee hoor, schreef lezer - en Zeeuw - Frank Böseler en hij maakte een gedenkwaardige route. En dat heeft niet alleen met bochtjes te maken, maar ook met het verhaal van Frank zelf. Dit is het eerste deel van een korte serie lezersroutes: Tracer Tracks.

[ LEES VERDER ]


Promotor Clubtocht Langstedagtocht 2017

The Big Country

Ruim 250 kilometer rijden door weids open land met koeien, schapen en aardappels erin. De Langstedagtocht van 2017 wordt een Boertoer door polder, moeras en over heuvelland.

[ LEES VERDER ]

Tanktastocht # 3 West-Brabant

Oud-Gastel - Colijnsplaat, 13 & 21 mei

Noord-Brabant, da’s van oost naar west van zand naar klei. Van bos en stuifzand naar zeearmen en getijdelandschappen. De Biesbosch ligt er, de Baronie en Brabantse Wal. Maar het is ook de geboortestreek van Van Gogh. Maar daar gaan we niet naar toe.

[ LEES VERDER ]


Lezersreis Rondje Duitsland

Lezersreis van 2.500 km

Een Rondje Duitsland die zo’n beetje al het middelgebergte elkaar rijgt. Da’s fijn, da’s leuk, da’s sturen. Wij sturen Duitslandkenner Michiel van Dam vooruit om uit te vogelen of de route echt geeft wat het belooft.

[ LEES VERDER ]


Lezersreis Outstanding Natural Beauty

5 Nationale Parken in een trip

Toen de mooiste delen Engeland door oprukkende steden dreigden te worden vernietigd, deden ze een Brexit nog voordat het woord begrip bestond. Het werden National Parks en Areas of Outstanding Natural Beauty. En daarom kun je nu in Noord-Engeland 1200 bochtige kilometers langs heuvels, meren en schapen rijden, zonder een bedrijfsterrein of een nieuwbouwwijk tegen te komen.

[ LEES VERDER ]


Ducati SuperSport

Op veel supersports zou de rit over deze bochtige weg ergens in de heuvels rond Sevilla, Zuid-Spanje, alles behalve prettig zijn geweest. De laatste kilometers is het wegdek, dat het grootste deel van de rit nog superstrak was, overgegaan in iets dat eerder geschikt is voor adventure bikes: hobbelig, vol gaten en glad als gevolg van gravel en regen.


Suzuki V-Strom 650 & 1000XT

Het vertrouwde straatbeeld: hij dominant aan de leiding op een +1000 cc all road, zij gedwee er achteraan hobbelend op haar ‘zes-en-een-halfje’. Enig rolpatroon is ook motorrijdend Nederland bepaald niet vreemd. Maar de XT-modellen van het V-Strom-duo vragen een kennersoog in het onderscheiden van de ‘mannenmotor’ van de ‘vrouwenfiets’. Zijn de V-Strom 650 en 1000 meer unisex geworden of bedriegt de schijn?


Kawasaki Ninja 650 vs Z650

Stel, je hebt een kleine acht mille te verbranden en dat mag op aan een motor. Maar wat te kiezen? Het aanbod in deze prijsklasse is, vooral bij de Japanners, nogal uitgebreid. Zelfs als je lievelingskleur groen is, wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Want op basis van die fijne staande twin van 650cc kun je bij Kawasaki kiezen uit maar liefst vier modellen. Keuzes maken dus. Wij laten cruiser Vulcan en allroad Versys vandaag buiten beschouwing. Blijven over: nieuwkomers Ninja 650 en Z650. Zoek de verschillen…


Indian Chieftain Elite

Een vlucht ondergaan van Melbourne naar Amsterdam via Californië is een serieuze mijl op zeven, zeker als de Amerikaanse tussenstop in dienst staat van de test van een groter voorwiel en een topkoffer. Maar zeg zelf: voor een trip van San Diego naar Palm Springs op Indian’s nieuwe Chieftain Elite en Roadmaster Classic ben je bereid iedere jetlag te doorstaan, toch? En anders weet de Thunder Stroke 111 je wel klaarwakker te houden.

EN VERDER

8 Onderdelen
12 Promotor Reizen
14 Over de Grens
18 Ducati SuperSport
24 Lezersreis: 5 Engelse Nationale Parken onder toerbereik
31 Suzuki V-Strom 650XT & 1000XT
38 Promotor Training
40 De plek van Ton
45 Column Boudewijn Geels
46 Promotor LangsteDagTocht 2017
51 Op de Brug: Kawasaki Z900
56 Lezersreis: Rondje Duitsland
65 Kawasaki Ninja 650 vs Z650
73 Special: VanderHeiden 1000
78 Indian Chieftain Elite
84 Tracer Tracks #1
88 TankTasTocht #3
90 MrGPS: de nieuwe TomTom
94 Sterk Verhaal
97 Column: Brusselmans

Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
MotoPort
KTM
Kushitani
Bridgestone
Ducati
Kawasaki
Caberg
Schuberth
TT Circuit Assen
Difi
HJC
Husqvarna
Harley-Davidson
Suzuki
Indian
BMW
KNMV
Nolan
Bayard
Triumph
Arai
Moto Guzzi
MACNA
Bovag
Ik wil van mijn motorfiets af
Aprilia
Honda
Dane