TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

[ PROMOTOR REIZEN IN JULI & AUGUSTUS ]

Tanktastocht # 4 Rondje Vulkaan Eifel

24 juni en 2 juli (Slenaken - Vaals)

Stel je eigen motorweekendje samen, zoek zelf ergens langs de route of bij het startpunt in Slenaken een hotelletje.

[ Lees verder ]

Amsterdamse koeientocht

Voor Tracer Tracks #2 gaan we diep de provincie in. Met een Amsterdammer rijden we een rondje Amsterdam.

Tekst en foto’s Jan Dirk Onrust

Pok! Amper ben ik een wegwijzer met ‘Amsterdam’ erop gepasseerd of er spat een strontvlieg uiteen op mijn vizier. Mijn zicht is ineens zo slecht dat ik zelf bijna door een tractor wordt geplet. Op een trekschuit over de Amstel kan ik het vizier schoonmaken.

[ Lees verder ]

Odenwald: Fabelachtig prachtig

Waar ooit Siegfried de Drakendoder werd vermoord, vinden we tegenwoordig houten paarden en racemotoren. Het Odenwald is een geweldige plek voor motorrijders, vol weggetjes die iedereen graag als thuisparcours in z’n achtertuin zou willen hebben.

[ Lees verder ]

Roemenië: Bukovina

Roemenië is gemaakt voor motorrijders. Het Balkanland staat op nummer één in Europa als het om avontuurlijke offroad- en enduroritten gaat. Toerrijders rijden likkebaardend over de Transfagarasan. Maar ook de Transalpina en Transbucegi ontsluiten huiveringwekkend prachtige hooggebergten. En dan zijn er nog de streken Banat, Maramures en Boekovina, waar tussen de bossen en bergen oeroude tradities worden gekoesterd.

[ Lees verder ]

Aprilia Tuono V4 1100 Factory

Vijftien jaar later. Caffè Mokarico, hoog verscholen op een Italiaanse heuvel, is veranderd. Net als de naakte Aprilia die ik zojuist buiten heb geparkeerd, met z’n dikke Pirelli’s nog heet en plakkerig. Wat wel gelijk bleef, is de Tuono-sticker op het kuipwerk én het gevoel dat ik zojuist opnieuw op de snelste en beste superbike-naked heb gereden die de wereld ooit zag.

Harley-Davidson Street Rod 750

De nieuwe Street Rod 750 is een machine die menig controverse binnen de eigen gelederen ontlokt. Want op nagenoeg alle vlakken breekt deze V-twin met de Heilige Heritage dat het merk Harley-Davidson zo dierbaar koestert. Maar hoe bevalt de Street Rod 750 een motiorrijder met een ruimer wereldbeeld?


Geretronaliseerd: Triumph Street Cup, Ducati Scrambler Desert Sled, Yamaha SCR950

Eigenlijk is het allemaal de schuld van Kawasaki. Die ging in 1999 als eerste ‘Back to the Future’ met de roemruchte Kawasaki W650, de eerste retro waarmee je terug ging naar de jaren ‘60. Onbedoeld zetten ze een trend, die nu lijkt te exploderen: nieuwe motorfietsen met moderne techniek en ouderwets uiterlijk. Wij gingen op zoek naar het juiste gevoel, bereden drie nieuwe retro’s en keken met een schuin oog naar wat anderen.

Lezerstest Yamaha 700 & 900 Tracer

De beste verkochte motor in Nederland mag dan al jaren een meer dan €20.000,- kostende boxer zijn, maar dat wil niet zeggen dat een motor voor de helft van die prijs maar half plezier oplevert: 13 Promotor lezers mochten aan den lijve ondervinden hoe veel pret de twee Tracers van Yamaha kunnen leveren.

EN VERDER

8 Onderdelen

10 Wheels4Freedom

12 Over de Grens

32 De Plek

37 Column Boudewijn Geels

38 Getekend: Bas den Turck

44 Promotor Reizen

67 Op de Brug

72 Sterk Verhaal

76 MrGPS

86 Tanktassen met een ring

94 Album: Mega MotorTreffen 2017

97 Column Herman Brusselmans

98 In de volgende Promotor (20 juli)

Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Triumph
KNMV
TT Circuit Assen
BMW
HJC
MotoPort
Harley-Davidson
Schuberth
MACNA
Arai
Caberg
Kawasaki
Kushitani
Nolan
KTM
Bovag
Bridgestone
Ik wil van mijn motorfiets af
Aprilia
Honda
Difi
Indian
Dane
Bayard
Moto Guzzi
Husqvarna
Ducati
Suzuki